به نقل از روابط عمومي ،
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي لرستان در نشست خبري هفته جهاني غذا گفت: هفته جهاني غذا به مناسبت تأسيس سازمان بين المللي فائو نامگذاري شده است.
به گزارش روابط عمومي دكتر سپهوند در جمع خبرنگاران عنوان كرد: موردي كه در وزارت بهداشت در اين مناسبت برنامه ريزي شده است بحث اصلاح تغذيه و الگوي غذايي سالم است. وي عنوان كرد: مواد غذايي داراي نشانگرهاي رنگي از برنامه هاي خوبي است كه در وزارت برنامه ريزي شده است. دكتر سپهوند ادامه داد: طي اين برنامه مواد غذايي بنا به ميزان نمك، چربي و قند با رنگ هاي مشخص طبقه بندي مي شوند. معاون غذا و داروي دانشگاه خاطرنشان كرد: با اين برنامه كه افق پنج ساله دارد،مردم مي تواند ماده غذايي سالم خود را در بازار شناسايي و تهيه كنند. دكتر سپهوند همچنين گفت: طرح نشانگرهاي رنگي از چراغ راهنمايي و رانندگي الهام گرفته است و به ترتيب رنگ هاي قرمز، زرد و سبز كيفيت سلامت خطرناك، متوسط و سالم را نشان مي دهد. وي ابراز داشت: يكي از برنامه هاي مهم براي تأمين سلامت غذايي مردم همكاري برون بخشي است. دكتر سپهوند گفت: وزارت بهداشت نقش نظارتي دارد و ساير دستگاههايي كه در اين بحث دخيل هستند بايد وارد كار شوند. وي ادامه داد: وزارت جهاد كشاورزي و سازمان دامپزشكي مهم ترين دستگاههايي هستند كه در بحث تأمين غذا مي توانند نقش حياتي را به همراه وزارت بهداشت و درمان داشته باشند. دكتر سپهوند تأكيد كرد: محصولات كشاورزي وهمچنين فراورده هاي گوشتي سالم و ايمن به دست مردم نخواهد رسيد مگر با نظارت و كنترل به موقع اين دو دستگاه در بدو توليد محصولات و ورود وزارت بهداشت مي تواند اين مقوله را تكميل كند. وي گفت: كنترل سموم و كودهاي شيميايي كشاورزي در حد استاندارد در اين راه فوق العاده حياتي است كه بايد عزم جدي براي آن به وجودآيد. دكتر سپهوند ادامه داد: پيرو آن علوفه و غذاي دام ها از همين محصولات تهيه مي شود كه اگر به خوبي كنترل نشود مي تواند موجب تجمع در بدن دام ها شود ضمن اين كه تزريق بي رويه آنتي بيوتيك ها و مكمل هاي غذايي را نيز بايد به آن افزود.
معاون غذا و داروي دانشگاه در ادامه به توزيع اقلام دارويي قاچاق در كشور اشاره كرد و گفت: متأسفانه ما از نحوه ي ورود و چگونگي اين اقلام به داخل كشور هيچ اطلاعي نداريم و بالطبع آن از سلامت آنها هيچ اطلاعاتي نداريم. دكتر سپهوند خاطرنشان كرد: استفاده از اقلام دارويي و غذايي قاچاق مي تواند زمينه ساز خيلي از مشكلات در حوزه سلامت شود. وي تأكيد كرد: متأسفانه صحبتي كه در بين مردم مرسوم شده اين است كه اجناس خارجي از داخلي بهتر هستند. دكتر سپهوند گفت: اجناس قاچاق كه خارجي هستند برچسب اصالت ندارند و هيچ تضميني براي سلامت محتويات درون آن وجود ندارد كه اين يك خظر بالقوه براي مصرف كنندگان است. وي تأكيد كرد: اقلامي كه برچسب اصالت ندارند به هيچ عنوان مورد تأييد وزارت بهداشت نيستند و از مردم انتظار داريم اقلامي كه اين برچسب را ندارند مصرف نكنند.
|