صبحانه كاري با حضور رسانه ها به مناسبت گراميداشت روز جهاني غذا در معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي استان روز شنبه 24 مهرماه 95 برگزار گرديد.
در اين صبحانه كاري مهندس فرزانه حيدري مدير نظارت بر مواد غذايي هدف از برپايي اين نشست و صبحانه كاري را الگو برداري از چراغ راهنمايي و نشانگر رنگي تغذيه اي دانست و گفت : رنگ سبز انتخاب سالمتر ،رنگ نارنجي انتخاب مناسب و رنگ قرمز انتخاب با سلامت كمتر مي باشد و هر بسته مواد غذايي و خوراكي با اين برچسب نشان دهنده آن است كه مواد قندي ، چربي و نمك آن متناسب با نشانگر رنگي تغذيه اي كم ، متوسط و زياد مي باشد.
در ادامه اين نشست خانم دكتر مهناز مرداني متخصص تغذيه در اين برنامه با بيان اينكه امروزه تغييرات آب و هوا و كشاورزي منجر به اصلاح الگوي مصرف شده است و بايد متناسب با اين تغييرات آب و هوايي و كشاورزي ، مواد غذايي خود را از بين مواد غذايي سالم كه شامل ريز مغذي هاست انتخاب نماييم و الگوي تغذيه اي خود را اصلاح كنيم بيان داشت : هر فرد متناسب با سن ، وزن و ميزان فعاليتهاي بدني نيازمند استفاده از تمام گروه هاي مواد غذايي شامل : نان ، غلات ، لبنيات بخصوص شير ، قند طبيعي مثل خرما و عسل و سبزيجات و ميوه جات و گوشت براي تامين تمام ريز مغذي ها و ويتامين هاي بدن كه مورد نياز ماست تاكيد كرد.
وي تنوع غذايي و تعادل در مصرف را دو اصل مهم در خوردن غذا و الگوي مصرف دانست.
در ادامه اين صبحانه كاري ، دكتر رضا سپهوند معاون غذا و داروي دانشگاه ضمن خوش آمدگويي به اصحاب رسانه بيان داشت : امروزه جامعه ما يك جامعه اي است كه بطور متوسط بيش از 50درصد مردم آن اضافه وزن دارند و اين اضافه وزن نشات گرفته از اضافه دريافت كالري، عادت بدغذايي ،در دسترس بودن مواد غذايي آماده و تحرك بدني كم است . وي استفاده از فست فودها كه تركيب زيادي از چربي ها را در خود دارند را يكي از دلايل چاقي دانست و گفت : چاقي و سرطان ها به عنوان بيماريهاي غير واگير امروزه جاي بيماري هاي واگير را گرفته و عواملي مثل چاقي و كم تحركي باعث شده است كه جامعه درگير بيماريهاي غير واگير شود و در برنامه ششم توسعه بركنترل عوامل موثر بر ايجاد و بروز بيماريهاي غير واگير تاكيد شده است تا در سطح توليد ، آنها را كاهش بدهد.
وي در پايان سخنانش گفت : بايد سعي كنيم كه براي داشتن جامعه اي سالم ، بطور منظم فعاليت بدني داشته باشيم و با حذف اسيدهاي چرب ترانس ، قند ، چربي و نمك يك برنامه ريزي منظمي داشته باشيم و از آنجايي كه رسالت معاونت غذا و دارو نظارت بر توليد دارو تا داروخانه هاست
|